نشان تجارت - علی جهانگیری روز یکشنبه در جلسه بررسی طرح هوشمند سازی و نظاممند کردن نظارت و بازرسیهای کنترل بازار اظهار کرد: فاز نخست اجرای این طرح به صورت آزمایشی در بازه زمانی یک ماهه در بهمن و اسفند ماه سال گذشته انجام شد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح نتایجی به دست آمده که ضروری است در نشست مشترک با اعضای ستاد تنظیم بازار و کارشناسان و بازرسان مورد بررسی قرار گیرد.
جهانگیری اضافه کرد: نقش دانشگاه تبریز در این طرح همانند یک پزشک است که ابتدا مسائل و مشکلات را آسیب شناسی کرده و براساس نتایج بدست آمده راه حلی پیشنهاد دهد تا بازرسیها و نظارتها به روش علمی و هوشمندانه انجام گیرد.
وی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح مچ گیری نیست و دانشگاه در کنار سازمان صمت برای اجرای هرچه بهتر بازرسیها و نظارتها قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی یاداور شد: طرح سامانه هوشمند بازرسی نوبهای و موردی مبتنی بر روشهای پیشرفته نمونه گیری آماری اجرا میشود که اطلاعات تمامی اصناف در سطح شهر تبریز به صورت کامل و دقیق در سامانه آمده است.
وی گفت: این طرح یک سامانه بازرسی هوشمند نوین است که با توجه به اینکه دارای پشتوانه علمی است نتایج آن با سطح اطمینان ۹۹ درصد ارائه خواهد شد.
جهانگیری اظهار کرد: در این سامانه لیست واحدهای صنفی جهت بازرسی براساس رهیافتهای سامانه هوشمند و یا بر اساس استخراج لیست واحدهای شکایات مردمی دریافتی قابل دسترسی است.
وی افزود: در این سامانه ثبت و نشاندار کردن واحدهای فاقد تخلف و یا داری تخلف بر اساس موقعیت جغرافیایی، کدپستی، کد ملی و شماره پروانه امکان پذیر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی گفت: با اجرای این طرح، امکان دسترسی به نمونههای مختلف فراهم است و همچنین این امکان وجود دارد که سامانه به ما پیشنهاد دهد که در طول هفته یا ماه از کدام صنوف بازرسی انجام شود.
۷۳ اتحادیه با ۶۵ هزار واحدصنفی در شهر تبریز فعالیت دارند که از این تعداد ۵۳ هزار واحد دارای پروانه هستند.